Orbán Viktor: Még maradnak a korlátozások

213 ember halt meg a koronavírusban, és több mint 1100-an vannak lélegeztetőgépen – jelentette be Orbán Viktor, aki szerint egy hét múlva születnek meg a Húsvétra vonatkozó döntések.

Ez nem az a pillanat, amikor könnyítésben kell gondolkodni – tette hozzá Orbán Viktor. Húsvét előtt még lesz egy döntés, húsvétra külön döntés lesz – egészítette ki a magyar kormányfő.

Sok fiatal betegünk van, súlyosabb a lefolyás, ha cukorbetegségre van hajlam, vagy éppen túlsúlyosak, külön kéri őket, hogy legyenek türelemre – tette hozzá. Türelemre kérte a magyar kormányfő a családokat, a szolgáltató szektort, valamint a kiskereskedelem szereplőit.

Külön kiemelte az ellenzéket, azt szeretné, ha az ellenzék „kicsit csendben maradna”. Demokrácia van, ezt nem adhatja parancsba – jelentette ki. A nyitás dátumát pontos nem tudta megmondani Orbán Viktor, de a fokozatos nyitás csak 2,5 milliós átoltottságnál kezdődhet meg – erősítette meg a magyar kormányfő.

Az Európai Néppártból való kilépéssel kapcsolatban kijelentette: ez már régóta érlelődött, hiszen már 11 éve viták jellemzik a Fidesz és a Néppárt kapcsolatát. Kijelentette: az olasz és a lengyel kormánypártokkal hamarosan lépéseket tesznek azért, hogy megújítsák az európai jobboldalt.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek