Őrizetben a nyaklánckitépő

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy héten belül két alkalommal nyakláncot, két alkalommal pedig fülbevalót tépett ki a sértettek nyakából, illetve füléből.

A rendőrségre 2019. május 20-án délután érkezett bejelentés, hogy Budapest XIX. kerületében a Szigligeti utcában egy nyaklánckitépőt tartanak vissza. A járőrök perceken belül a helyszínre értek és igazoltatták a feltartóztatott férfit. Az intézkedés során kiderült, hogy a 24 éves budapesti K. Gergely egy idős nő nyakából egy nyakláncot tépett ki a XIX. kerületi Fő utcában és elszaladt. Az esetet egy férfi látta, aki autójával követte a tolvajt, majd utolérte a Szigligeti utcában és feltartóztatta a rendőrök kiérkezéséig.

A rendőrök K. Gergelyt elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi további három olyan bűncselekménnyel gyanúsítható, ahol a sértettektől hasonló módszerrel vette el ékszereiket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói lopás, valamint rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. Gergelyt, aki a kihallgatás során elismerte a bűncselekmények elkövetését. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásának indítványozását.​


Hasonló cikkek