Oroszország visszatér a téli időszámításra

A jelenlegi folyamatos nyári helyett visszatér az egész éves téli időszámításra Oroszország – döntött kedden a törvényhozás alsóháza. Az áttérés október 26-án történik meg.

A törvényjavaslatot indokolva Szergej Kalasnyikov, a duma egészségvédelmi bizottsága elnöke egyebek között arra hivatkozott, hogy az oroszok krónikus alváshiányban szenvednek és örökké fáradtak.

A Szovjetunióban 1981-ben vezették be a részleges nyári időszámítást (minden évben márciustól októberig tartott), amelyet 2011-ben egész évre kiterjesztettek. A téli időszámítás eltörlését az akkor államfőként, ma pedig kormányfőként tevékenykedő Dmitrij Medvegyev kezdeményezte.

A miniszterelnök tavaly többször is visszaverte a téli időszámítás visszaállítását célzó kísérleteket, ezért vette át a kezdeményezést az orosz parlament. A mezőgazdasági dolgozók, állattenyésztők például arra panaszkodtak, hogy az állatok nem tudták megszokni az új időszámítást, s így például a tehenek nem tejeltek annyit, mint korábban.

Négy évvel ezelőtt tizenegyről kilencre csökkentették az oroszországi időzónák száma. Az ugyancsak Dmitrij Medvegyev elnök kezdeményezésére született akkori döntés célja az volt, hogy egységesebbé váljon a hatalmas ország gazdasági élete. A most elfogadott törvény egyidejűleg visszaállítja a 11 időzónát.

MTI

Related posts:

  1. Nyitóünnepség: „Oroszország minden szempontból visszatért” Felemás a visszhangja a nemzetközi sajtóban a szocsi téli olimpia…
  2. Friderikusz Sándor visszatér az ATV-re – Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója Szeptember közepétől Friderikusz Sándor visszatér az ATV-re. …
  3. Világháborúban elrabolt könyveket kap vissza Oroszország A német csapatok által a második világháborúban elrabolt könyvek térhetnek…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek