Otthon készülnek a gyerekek március 15-re

Mivel az óvodáknak be kellett zárniuk, most a szülőkkel készülnek a kecskeméti legkisebbek a nemzeti ünnepre.

A pedagógusok napi lebontásban küldenek különböző feladatokat a szülőknek, amivel otthon is megteremthetik az óvodai körülményeket, ezzel is elősegítve a gyerekek folyamatos fejlődését. Több kecskeméti gyerek hetéről számolt be a kecskemetilapok.hu.

Otthon játszik március nyolcadika óta Marci és Zalán, ugyanis a legújabb kormányrendelet értelmében az óvodáknak is be kellett zárniuk. Azért, hogy a gyerekek fejlődését szinten tartsák, a pedagógusok heti lebontásban küldenek különböző feladatokat a szülőknek, amivel otthon is megteremthetik az óvodai körülményeket. Egyik nap például a kockákból való várépítés volt a gyerekek feladata, azért, hogy fejlődjön a forma- és térérzékelésük, a síkbeli tájékozódásuk, valamint elsajátítsák az alakállandóságot.

Regő és Zente szintén otthon maradtak szüleikkel, de annyi mindent csinálnak, hogy egy percig sem unatkoznak.

A pedagógusok által kiküldött heti tematika egyébként most a forradalom és szabadságharc ünnepére épült. A szókincsbővítés mellett a hazaszeretetre nevelés és a hazához való kötődés kialakítása volt a cél.

A gyerekek a elmúlt napokban megismerkedtek a március 15-i ünnepünkkel, hazánk nevével, címerével, zászlajával, a magyar huszárokkal és persze az ünnephez kapcsolódó versekkel. Ezeknek az otthoni feladatoknak köszönhetően az óvodák zárva tartása idején is fejlődik a gyerekek szókincse, képzelőereje, esztétikai érzéke, valamint szem és kéz koordinációja.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek