PannonHírnök Parti szerviz: Csabi Chef konyhája

Drága Barátaim, határon innen is és túl is!

Szeretném az örömömet megosztani veletek. Nagy megtiszteltetés ért. A továbbiakban a PannonHírnök.Com online hírújság Gasztro rovatában írhatok nagy-nagy szerelmemről, a kulináris élvezetekről, az ahhoz kapcsolódó csodálatos világról, annak minden vonzatáról.

Bán Csabának hívnak, Budapesten élek, itt születtem, ide, szeretett kis Hazánkhoz köt minden.

Gyermekkorom egy részét a Balatonon töltöttem, ott nevelkedtem iskoláig, majd minden vakációt is. Drága Nagymamám mesterien főzött, én pedig mindig a szoknyája mellől figyeltem, hogyan süti, keveri, ízleli, fosztja, rántja, habarja.

Már akkor elköteleztem magam ennek a csodás műfajnak, mindent megízleltem, megszagoltam, minden étkezés ünnep volt.

Később felnőtt koromban sem változott ez a hitvallás. Utazásaim során megtapasztaltam, az ételek, a helyi ízek utáni kutakodás sok ajtóz megnyitott, még több barátságot szült.

Szeretném itt Önöknek, Nektek mindezt a tudást, tapasztalatot, praktikáimat átadni, megosztani, hiszen igazi kulináris forradalom zajlik mostanság, melynek nemes keresztes lovagjának szeretném érezni magam, hiszen az is vagyok.

Nem vagyok profi szakács, ehhez a műfajhoz csak közvetetten tartozom, de úgy érzem, ez szerelem a javából.

Nem szeretnék a nagy megmondó szerepében tetszelegni, nem is lehetek, de szólnék mindenkihez, mindenkihez, aki ennek a csodás világnak tagja, hiszen ez pont olyan, mint az újszülöttnek a vicc, hiszen nekik mindegyik új.

Kis dolgozataimmal azt az örömöt, a főzés, a teremtés örömét kívánom továbbadni, ami az egész életem hitvallása.

Azt szeretném, ha itthon otthon maradnánk, a mi ételkultúránk színes, változatos, sok-sok nemzetiség jegyeit hordozza magában, azokra befogadó, elfogadó.

Hiszem és vallom, hogy a magyaros ízek, ételek ott vannak az egyetemes kulináris Univerzumban, sőt jelentős helyet foglalnak el.

Ez a Mi világunk, ennek hűséges alattvalója vagyok, ezt ápolom adnám tovább, osztanám meg Veletek.

Mindezt úgy, hogy természetesen lokálpatriótaként nyitott vagyok minden más ételkultúra befogadására, népszerűsítésére, hiszen ez a mesés világ ettől színes, változatos.

Fogadjátok hát szeretettel cikkeimet tudósításaimat a gasztronómia világáról, a konyhából és az odáig vezető útról.

Közvetlen hangnemben sok-sok megtörtént esettel fűszerezve tálalnám, talán a szokásoktól eltérően, kicsit másként, a beszerzéstől az elkészítésig, saját praktikáimmal megfűszerezett csodás Világot.

Bán Csaba (a továbbiakban Csabi Chéf)


Hasonló cikkek