Pécs: Különóra választó, bemutató órákkal

A Pécsimami Közhasznú Egyesület Pécsett a Belvárosi Általános Iskolában szeptember 10-én rendhagyó különóra választót tart.

kulonora_tart_630

 A maga nemében egyedülálló rendezvény keretében az érdeklődők néhány óra alatt harminc féle szabadidős tevékenységgel ismerkedhetnek meg. A szülők beszélgethetnek az oktatókkal, a gyerekek pedig ki is próbálhatják magukat a 30 perces  bemutató órák keretében, amelyek között egyaránt lesz  kamasz, kisiskolás, óvodás, bölcsődés korú gyermeknek, de még kisbabáknak szóló is.

 Az egyesület elsődleges célja, hogy segítséget nyújtsanak a családoknak ahhoz, hogy a minél testhez állóbb szabadidős elfoglaltságot találjanak a gyerekeiknek az érdeklődésüknek, a tehetségüknek és adottságainak megfelelően.  

 Az idegen nyelv iránt érdeklődők német, angol és olasz foglalkozásokon vehetnek részt, az iskolai teljesítmény javítását tanulástechnikai, matematikai, mozgásterápiás, programozási és otthoni számítógépes  kurzusok bemutatása segíti. A zene és tánc iránt érdeklődők néptánc, balett, akrobatikus rock ‘n’ roll, fashion dance, társastánc és modern tánc közül választhatnak, hogy melyikben próbálják ki magukat, de bemutatkoznak színjátszó, cirkuszművészeti és kézműves csoportok is, a legkisebbeket pedig dalos-játékos foglalkozásokkal várják.

 A labdarúgó EB és a riói olimpia hatására a különböző sportágak népszerűsége is nőtt a gyerekek körében, ezért a különböző sportágak – labdarúgás, úszás, babaúszás, torna, ritmikus gimnasztika, a különböző küzdősportok  judo, karate, kempo, kung-fu – képviselői is ott lesznek a különóra választó napon.


Hasonló cikkek