Pótlóbusz jár két hétvégén a ráckevei HÉV egy szakaszán

Pótlóbusz jár a ráckevei (H6-os) HÉV helyett két hétvégén a Közvágóhíd és Dunaharaszti-külső között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán .

A közlemény szerint a H6-os HÉV június 9-én és 10-én, valamint június 23-án és 24-én rövidített útvonalon, csak Dunaharaszti-külső és Ráckeve, illetve Tököl között jár karbantartási, valamint a Grassalkovich úti felüljáró felújításához kapcsolódó kiegészítő munkák miatt.

A H6-os jelzésű pótlóbuszokra a Közvágóhídnál a Kvassay Jenő úton, Dunaharaszti-külső végállomáson a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett lehet felszállni.

A pótlóbusz a HÉV vonalát követve közlekedik; Pesterzsébet-felsőtől Soroksár, Hősök teréig a 66-os busz, a Szent István utcánál a 135-ös busz megállóiban, Millenniumteleptől Dunaharaszti-külsőig a HÉV-állomásokhoz tartozó pótlóbusz-megállóhelyeken áll meg.

A csatlakozás érdekében módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje kora reggel, így a reggeli első, a Közvágóhídra érkező HÉV-pótlóbuszról át lehet szállni a Jászai Mari tér felé tartó 2-es és a Keleti pályaudvar felé induló 24-es villamosra.

A pótlóbuszokon Budapest közigazgatási határán belül, a Közvágóhíd és a Millenniumtelep között a Budapesten belül érvényes helyi, a Millenniumtelep és Dunaharaszti-külső között pedig a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, ám a már érvényesített jegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell – közölte a BKK.

fotó: buckaiszovetseg.blog.hu


Hasonló cikkek