Rendszeresen leitatta és kifosztotta az éjjeliőrt

A Hevesi Járási Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű elkövetővel szemben, aki rendszeresen leitatott egy éjjeliőrt azért, hogy gázolajat lophasson a sértett által őrzött telephelyről.

A férfi 2019 tavaszán többször is meglátogatta ismerősét a munkahelyén, egy Heves megyei tanyán. A vádlott bort és dohányt vitt magával, amit a biztonsági őrrel közösen fogyasztottak el, kedélyes beszélgetésbe merülve mindaddig, amíg le nem részegedtek. A terhelt jogosulatlanul több éjszakát is eltöltött így a tanyán, annak ellenére, hogy barátjának éppen az lett volna a munkaköri kötelessége, hogy ezt megakadályozza.

A felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló férfi márciusban aztán elhatározta, hogy a kialakult helyzetet kihasználva úgy tesz majd szert rendszeresen pénzre, hogy a tanyán őrzött munkagépekből kilopja az üzemanyag egy részét, és azt később eladja. Ennek érdekében – legalább öt esetben – leitatta az éjjeliőrt, majd amikor az már aludt, az általa korábban odavitt kannákba leszívta a gázolajat, amiket azután elrejtett a közelben. A tele kannákat csak másnap vitte haza, miután kialudta magát a telephelyen.

Az eltulajdonított gázolaj egy részét később az ügy II. rendű vádlottjának adta el, aki az üzemanyag eredetével tisztában volt.

A Hevesi Járási Ügyészség a sértettet lerészegítő elkövetővel szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat, és vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra, a korábban felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtására, valamint részleges vagyonelkobzásra is indítványt tett.

A bűncselekményből származó üzemanyagot megvásároló II. rendű vádlottat az ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja, és vele szemben – vagyonelkobzás mellett – pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Hasonló cikkek