Hulla részegen vezetett vonatot, elítélték érte

A részeg kelet-szlovákiai mozdonyvezető megkapta az elmarasztaló ítéletet a Dunaszerdahelyi Járásbíróságtól.

A Komáromból vasárnap este háromnegyed hatkor elindult személyvonat két megállónál sem állt meg, Dunaszerdahelyre beérve viszont már rendőrök várták a mozdonyvezetőt, aki – mint kiderült – erősen ittas állapotban volt, szervezetében 2,5 ezrelék alkoholt mértek.

Az 51 éves mozdonyvezető ügyét szupergyors eljárásban kezelték, így a bírósági tárgyalásra már szerdán sor került.

A kelet-szlovákiai származású masinisztát a bíróság bűnösnek találta tudatmódosító szer hatása alatt történő veszélyeztetés bűntettében. 24 hónapos feltételes szabadságvesztésre ítélték 3 év próbaidővel. Egyúttal eltiltották motorgépjármű és vasúti jármű vezetésétől 5 évre.

Az esetet a vasúttársaság munkatársai jelentették a diszpécsernek, majd Dunaszerdahelyen már a rendőrök vártak a vonatra, akik megszondázták a mozdonyvezetőt.

A történtekre Roman Koreň a ZSSK vezérigazgatója is reagált. Leszögezte, hogy ez az eset rendkívül rossz fényt vet a vasúttársaság mintegy 1200 mozdonyvezetőjére. “A mai naptól kezdődően visszavonásig elrendeltem alkoholtesztek elvégzését minden munkába álló alkalmazottunk esetében, és az ilyen tesztelések intenzitásának növelését a munkaidő végén is” – húzta alá. Ez az eset annál szomorúbb, hogy egy olyan munkatársukról van szó, aki több mint 35 éve dolgozott a társaságnál, ám most kirúgták.

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: TASR

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek