Robert Downey Jr. szeptemberben debütál a Broadwayn

Robert Downey Jr. szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében – számolt be róla a Variety.com.

A Pulitzer-díjas Ayad Akhtar színművét Bartlett Sher rendezi. A darabban Downey, a Vasember sztárja Jacob McNealt, a tehetséges, leendő irodalmi Nobel-díjasként emlegetett írót alakítja, aki éppen új regényén dolgozik. Ugyanakkor nyomasztja, hogy elhidegült a kapcsolata a fiával, és egészségtelenül rajong a mesterséges intelligenciáért.

 

Sherlock Holmes szerepében Dr.Watson esküvőjén (Fotó/ Forrás: Robert Downey Jr. Facebook oldala)

 

A McNeal premier előtti bemutatói szeptember 5-én kezdődnek a New York-i Vivian Beaumont Színházban. A premiert szeptember 30-ra tűzték ki. Az előadást november 24-ig játsszák.

A színmű további szereposztását később jelentik be. Az előadás producere a Lincoln Center Theater és a Team Downey, a színész által alapított produkciós cég – írta a hollywoodi hírportál.

Az 59 éves Robert Downey Jr. idén nyerte el az Oscar-díjat az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért. Jelenleg az HBO A szimpatizáns című minisorozatában láthatják a nézők, és Hitchcock Vertigo című klasszikusának készülő remake-jében is játszik majd.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: A Vasember szerepében (Fotó/ Forrás: Robert Downey Jr. Facebook oldala)

Kövessen minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek