Romák miatt járőrözik a rendőrség Csíkszeredában

Összefogott a csíkszeredai önkormányzat és a rendőrség a roma közösségekkel kapcsolatos együttélési problémák megfékezése érdekében.

Csütörtökön ellenőrzést tartottak a Petőfi Sándor utcában, ahol a kritikus időszakokban ezután folyamatosan járőrözni fognak.

A közbiztonság témájában tartott hétfőn közös sajtótájékoztatót Csíkszeredában az önkormányzat és a rendőrség, előbbit Füleki Zoltán alpolgármester és Bodor Emese, a városháza roma kérdésekkel foglalkozó referense képviselte, utóbbit pedig a csíkszeredai rendőrkapitányság parancsnoka, Ghenci Nicolae és a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gheorghe Filip.

A találkozón a roma közösségekkel kapcsolatos együttélési problémák kerültek a középpontba. Számos panasz érkezett Mint Füleki bevezetésként elmondta, azért tartották fontosnak a tájékoztatást a témában, mivel az elmúlt hetekben megsokszorozódtak a roma közösségekkel kapcsolatos panaszok. Felelevenítette, hogy nemrég tartottak egy ülést a prefektusi hivatal, a rendőrség, a csendőrség, a gyermekvédelmi igazgatóság és a megyei egészségügyi igazgatóság, illetve néhány lakónegyed és a roma szervezetek képviselőinek részvételével, ezt követően pedig közös akciókat indítottak el a rendőrséggel. Hozzátette, hasonló akciók, ellenőrzések korábban is történtek, most azonban még hangsúlyosabban léptek fel a fokozódó lakossági felháborodás miatt.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek