Romániában is szedi áldozatait a koronavírus

Törő Enikő

Meghalt március 22-én, vasárnap este egy koronavírussal fertőzött, 70 éves férfi; ezzel háromra nőtt a COVID-19 okozta elhalálozások száma Romániában – közölte a Stratégiai Kommunikáció Csoport (GCS).

A férfinél március 19-én mutatták ki a koronavírus jelenlétét, egy nappal később pedig a Piatra Neamţ-i kórházból a iaşi-i járványkórházba szállították. A GCS szerint a 70 éves férfi cukorbeteg volt és magas vérnyomásban is szenvedett. A járványtani vizsgálat során nem derült fény arra, hogy járt volna külföldön vagy kapcsolatba lépett volna fertőzött személlyel – derül még ki a tájékoztatásból.

Még ezelőtt két halottról érkezett jelentés a GCS-től. „Március 22-én regisztráltuk az első két halálesetet Románia területén a koronavírus-fertőzött személyek körében” – tájékoztat a közleményében a GCS. Az egyik elhalálozott személy egy 67 éves páciens, akit március 18-án azonosítottak az új típusú koronavírussal és azóta a craiovai járványkórházban kezeltek. A GCS szerint a férfi súlyos rákos beteg volt. A másik elhalálozott személy egy 74 éves páciens, akit a bukaresti Victor Babeş járványkórházban kezeltek. Ő krónikus betegsége miatt dialízis programban volt.

Forrás: agerpres.ro


Hasonló cikkek