Sakk vk – Berkes és Erdős remizett, Hoang Thanh Trang kikapott

Erdős Viktor és Berkes Ferenc döntetlent játszott, Hoang Thanh Trang elvesztette a Szocsiban zajló sakk világkupa második fordulójának első partiját csütörtökön.

    A kieséses rendszerű torna honlapja szerint a főtábla második fordulójában Berkes sötéttel remizett az iráni Amin Tabatabaei ellen. A magyar nagymesternek ez volt az első partija a tornán, miután a 128 közé játék nélkül került a kedvező sorsolás miatt.
Erdős ugyancsak döntetlent játszott sötéttel, ő a német Matthias Bluebaummal osztozott meg a ponton.
A nőknél Hoang Thanh Trang a sötét bábukat vezetve elvesztette a 32 közé jutásért vívott párharc első partiját az orosz Alisza Galljamova ellen.

A világkupán szereplő egyik játékos koronavírustesztje a nemzetközi szövetség (FIDE) bejelentése szerint pozitív eredményt hozott csütörtökön. A meg nem nevezett sakkozó elhagyta a játékteret és karanténba vonult, míg ellenfelét orvosi vizsgálatoknak vetették alá.
Az egyenes kieséses rendszerű vk része a világbajnokságra selejtező sorozatnak. A férfiaknál a szocsi torna első két helyezettje jut tovább a világbajnokjelöltek közé, míg a nőknél a legjobb három szerez részvételi jogot a jelöltek 2022-es viadalára, amelynek győztese kihívhatja majd a világbajnoki címvédőt.

Világkupa, eredmények, 2. forduló, 1. parti:
férfiak (a 64 közé jutásért):
Matthias Bluebaum (német)-Erdős Viktor döntetlen
Amin Tabatabaei (iráni)-Berkes Ferenc döntetlen
nők (a 32 közé jutásért):
Alisza Galljamova (orosz)-Hoang Thanh Trang 1-0

Sport | Pannon Hírnök 

Facebook


Hasonló cikkek