Salvini leszámolna a brüsszeli bürokratákkal

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a májusi EP-választást egy éles határvonalként említi. Salvini célja többek között az, hogy az Európai Parlamentben a bevándorláspártiak, Angela Merkel és Emanuel Macron által képviselt politikai álláspontokat kisöpörje Európából, és ezzel az EP-ben a bevándorlásellenes erők, a nemzeti szuverenitásukat védő erős nemzetállamok kerüljenek többségbe.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a májusi EP-választás közeledtével az olasz miniszterelnök-helyettesnek is határozott elképzelése van a választás utáni időszakról, az EP új vezető erőiről ezzel együtt, az Európai Parlament új identitáspolitikájáról.

Matteo Salvini szerint az új EP “teljességgel más lesz“, a két legerősebb frakció, az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták nem kerülnek túlsúlyba. A jövőbeli EU-ban elsődleges szempont lesz a biztonság kérdése, valamint a felesleges bürokrácia felszámolása, a keresztény értékekhez való visszatérés, a családok és a fiatalok támogatása is fő irányvonalként szerepel az olasz miniszter szerint.

Az EU-n belül teljes mértékben támogatom a demokratikus legitimációval rendelkező nemzeti kormányokat itt, Lengyelországban, Magyarországon, illetve Ausztriában vagy Olaszországban is” – hangsúlyozta korábban.

Az olasz belügyminiszter folytatja kampányát,  pár napja közösségi oldalán közzétett videóüzenetben Emmanuel Macront bírálta, és a franciákat támogatásáról biztosította, szerinte jobbat érdemelnek Macronnál.

Ahogy Merkel korábban Európa vezetője volt, most úgy lesz az Salvini. Vezetése már nem csak olasz, hanem összeurópai” – vélekedett az olasz külügyminisztérium államtitkára Guglielmo Picchi.

Salvini a májusi EP-választást a “csaták csatájának” nevezte.

Le kell számolni a brüsszeli bürokratákkal, a veszélyes liberális eszmékkel, de legfőképp a Merkel-Macron tengellyel“- hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek