Segít a MOME Veszprém EKF-pályázatában

De választható kurzus is lesz az EKF az egyetemen.

Stratégiai megállapodást kötött csütörtökön a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és Veszprém-Balaton 2023 Zrt.: az együttműködés részeként az egyetem hallgatói és az oktatók a dizájn és innováció területén segítik az Európa Kulturális Főváros (EKF) projektjeinek sikeres megvalósulását  – tájékoztatta a MOME az MTI-t csütörtökön.

Az intézmény csütörtöki közleménye szerint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MOME együttműködésének értelmében az egyetem szabadon választható tárgyként hirdeti meg azt az EKF tematikájú kurzust, amelyen a hallgatók, az oktatók és az EKF partnerek együtt dolgoznak a projektek kidolgozásán és megvalósításán.

A stratégiai megállapodás részeként a partnerek együttműködnek az EKF dizájn és innováció területén megvalósuló programjainak szervezésében, megosztják egymás nemzetközi partneri kapcsolatrendszerét és erősítik az együttműködés további lehetőségeit a Veszprém-Bakony-Balaton térségben megvalósuló kreatív-ipari régió megteremtése érdekében. A szerződést Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora írta alá.

Mint írják, az egyetemnek a veszprémi Pannon Egyetemmel tavaly júliusban megkötött együttműködése és a most aláírt megállapodás is azt a célt szolgálja, hogy Veszprém és a régió az EKF cím segítségével a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régiója legyen – olvasható a közleményben.

A MOME, az ország kiemelt kreatív központja a dizájn és az innováció egyik megkerülhetetlen intézménye a térségben megvalósuló kulturális kreatív régió egyik fő motorja lehet. Az intézmény küldetése a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése, ezzel komoly hozzáadott értekkel gazdagíthatja a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros kezdeményezés sikerét – áll a közleményben.

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek