Sokféle programon vehetünk részt Kecskeméten

Szombaton 18 órától ezek a programok várnak ránk a hírös városban

Rögtön kora este kezdődnek a Múzeumok Éjszakája programjai a Bozsó Gyűjteményben. Több tárlat látható: Sem magasság, sem mélység címmel Gyenes Kata fotográfus kiállítása, Összhang címmel Boldi szobrászművész és Incze Mózes festőművész kiállítása, valamint ifj. Gyergyádesz László művészettörténész a városháza külső és belső díszítését, Kovács Ágnes művészettörténész pedig a városháza épületének kalandjait mutatja be. Az egész családnak ajánlják a Tündérpalota alkotófoglalkozást a városháza díszei alapján.

Többféle programot kínál a Szórakaténusz Játékmúzeum a Múzeumok Éjszakája keretében. Többek között Kalmár Ágnes vezető, művészettörténész tárlatvezetést tart a Babaszobák, babaházak gyűjteményi részben. A szomszédos Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye kertjében pedig Manó-lesen címmel tartanak interaktív játékokat.

Szombaton megnyílik a Katona József Múzeum Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjteményében az Ars Medicinae – A gyógyítás művészete című állandó kiállítás. Köszöntőt mond dr. Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója, a tárlatot megnyitja dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. Szakmai megnyitóbeszédet tart dr. Dobson Szabolcs címzetes egyetemi docens, a Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság elnöke. A kiállítás kurátora: Mészáros Ágnes etnográfus – számolt be a legérdekesebbekről a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek