Soros György háborúba sodorhatja a fejlett világot

Választói felhatalmazás nélkül, zsarolással és pénzzel befolyásolja országok, kontinensek politikáját.

„A jogvédelem, a közpénzek figyelése, a korrupció és az átláthatóság ellenőrzése a médiával karöltve úgy funkcionálnak, mint egy reflektor, ami ha intenzíven működik, akkor bevilágítja az adott ország állami működésének minden szegletét. Ez egy politikai fegyver, amivel befolyásolni lehet az éppen regnáló kormány megítélését. Mint Dénes Balázs fogalmazott, ez a rendszer nem épült ki Nyugat-Európában, nálunk viszont igen. A gazdag nyugati magországok úgy élnek a köztudatban, hogy ott nincs korrupció, az állam átlátható és tisztességes módon működik.

A szintén Soros által szponzorált nemzetközi összehasonlító statisztikák is ezt mutatják. Ezeket a felméréseket úgy készítik, hogy megkérdeznek sok-sok embert, hogy mit érzékelnek az országukban a korrupcióval kapcsolatban. Ahol működik ez a rendszer, és rávilágít minden apró részletre, ott az emberek érzékelése is más, mint ahol nem.

Ha még ráadásnak ez a rendszer olyan balhékat is gyárt, amelyeknek nincs valóságalapjuk, akkor jó alaposan bele lehet sulykolni az emberekbe, hogy egy velejéig korrupt országban élnek. Ezt a stratégiát alkalmazzák a szociális ügyeknél is. Így fordulhatott elő, hogy pont akkor lett slágertémája a Soros által fenntartott NGO-knak és a baráti médiának a magyarországi szegénység, amikor a rendszerváltás óta végre első ízben megfordult a trend, és javult a legszegényebbek helyzete.

A zsarolópotenciál kiépítése különleges helyzetbe hozta Sorost. A Forbes Magazin 2019. júniusi számában több cikk is foglalkozik a tőzsdecápával. Az egyik vélemény róla az, hogy »ő az egyetlen magánember, akinek külpolitikája van«.

Meglepő módon ezt dicséretnek szánták, pedig nagyon nem az. Hanem ez a borzasztó valóság, hogy választói felhatalmazás nélkül, a demokráciát lábbal taposva, zsarolással és pénzzel befolyásolja országok, kontinensek politikáját. Azt, hogy valójában milyen ereje van annak a rendszernek, amit kiépített szerte a világban, csak most kezdjük látni igazán, amikor leplezetlen agresszióval él vele.

A világgazdasági hierarchia átalakulása önmagában is veszélyes folyamat, ilyenkor mindig óriási esélye van a háborúnak. Hab a tortán, hogy a düledező szövetségi rendszerben Soros — mint a külpolitikával rendelkező magánember — állam- és kormányfőkkel, az EU vezetőivel tárgyal a vadabbnál vadabb ötleteiről.”

Sebestyén Márta

Forrás: mandiner.hu


Hasonló cikkek