Soros válságkezelő javaslatai mindig tartalmazzák a hitelfelvételt is

Újabb ötlettel állt elő Soros György amerikai üzletember. Véleménye szerint az Európai Uniónak örökjáradék-kötvényeket kellene kibocsátania, hogy finanszírozni tudja a koronavírus-járvány miatt megroppant gazdaságát. Szakértők szerint azonban az öröklejártú kötvények egyáltalán nem hatékonyak, a múltban is csak minimális esetben voltak azok. A szakértő arról is beszéltek, hogy az amerikai üzletember különböző problémákra nyújtott javaslatai mindig tartalmazzák a hitelfelvételt.

Boros Imre közgazdász a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, a történelem során volt arra példa, hogy öröklejáratú kötvényeket bocsátottak ki, azonban amikre Soros György is hivatkozik, egyáltalán nem voltak hatékonyak, csupán minimális esetekben.

Szinte minden válsághelyzetre volt egy megoldási javaslata

Soros Györgynek eddig szinte minden válsághelyzetre volt egy megoldási javaslata. Legutóbb például a migrációs helyzetre, akkor azt javasolta az Európai Uniónak, vegyen fel hitelt, hogy megfelelően tudja ellátni az Európába érkező illegális bevándorlókat. Soros György megoldásaiban visszatérő elem a hitelfelvétel, mint megoldás kulcsa – fogalmazta meg véleményét Boros Imre.

Úgy látja, az amerikai üzletember ötletére a „balliberális országok” fogékonyak, így Spanyolország és Olaszország is.

„A javaslat szerint a hitel felvevői olyan országok lennének, többek között Franciaország, Belgium, Írország, Görögország, vagyis azok az országok, amelyeknek gazdasága megterhelt a válság miatt, és kénytelenek lennének belső megszorításokat eszközölni” – fogalmazott.

Az összes mozdítható vagyonértéknél több a hitelek tartozása

A világgazdaság működőképességét végletekig akadályozza a világ országainak eladósodása. Az összes mozdítható vagyonértéknél több a hitelek tartozása, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb a pénzzel valamit csinálni kell. A lejáró tételeket kicserélnék soha le nem járóra, és csak a kamatokat szednék. Ezáltal soha többet nem kellene az ügyféllel foglalkozni, csak és kizárólag azzal, hogy folyjon be a kamat – részletezte.

„Gyakorlatilag a mai pénz mögött érték nincs. Ha úgy vesszük, a dollárnak, az eurónak semmilyen anyagi, tárgyi fedezete nincs. Ezért a semmiért viszont reális jövedelmeket kérnek. A  fél világ, aki erre rá áll, az beáll nekik adófizetőnek” – fejtette ki.

Boros Imre elmondta, Soros György nemcsak egyszerű, hanem bennfentes spekuláns.
A bennfentesnek nem is kell spekulálni, mert kész üzleti ötleteket kap. A forint és a korona között is lehetett belső információs kereskedés, hiszen a cseh nemzeti bank, amikor bejelentette, hogy kamatot emelnek, előtte két nappal már erősödött a cseh korona, a forint pedig gyengült.

Hozzátette, Soros borzalmas anyagi erőforrásokat halmozott fel, offshorban lévő vagyona és pénze értékeit 45-50 ezer milliárd dollárra becsülik. Ebből az adók elől elmentett pénzből bőven van lehetősége, hogy mindenhol finanszírozzon civil szervezeteknek álcázott csapatokat.

Forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió


Hasonló cikkek