Szép napot Magyarország! Változékony lesz az első szép téli napunk

Beköszöntött a sokak által várva várt tél. A téli sportok szerelmesei felkereshetik a hazai sípályákat. A családok sétálhatnak a havas erdőkben és lélekben készülhetnek a karácsonyra.

A Dunántúlon változóan felhős idő lesz, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem várható, a Dunától keletre fokozatosan szakadozik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig sok lesz a felhő. A Dunától keletre kezdetben több helyen, majd inkább csak a Tiszántúlon lehet havazás, északkeleten, keleten átmenetileg havas eső is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként az Alpokalján és az Észak-Alföldön meg is erősödik, az ott kialakuló hóréteget hordhatja a szél, majd mérséklődik a légmozgás, és holnap nyugaton megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -3, -10 fok között, keleten -1 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 fok körül valószínű.

Orvosmeteorológiai szempontból az időjárásunk, megszűnik a fronthatás, bár a magasban kissé enyhébb levegő áramlik fölénk. Emiatt a fokozottan érzékenyeknél esetleg fejfájás, migrén felléphet.


Hasonló cikkek