Szilveszteri akció ” Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázaton!

Hatodik alkalommal indult útjára, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezésében „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat.

 

Az elmúlt pályázati években öt esztendő alatt 100 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését és vehetett részt a nemes versengésben.   

Emlékeztetőül, az elmúlt év nyertesei 

Idén is ugyanúgy, mint tavaly – a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé. Akár Magyarországon, akár a Felvidéken, akár Erdélyben, de bárhol, bármely magyarlakta területen él, küldje el nekünk saját történetét! Szakítson öt-tíz percet arra, hogy meglepi háziorvosát egy pályázattal, és talán éppen ő nyeri meg az idei nemes versengést! 

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Paller Judit országos tisztifőorvos, társelnök: Dr. Balogh Sándor az ÁNTSZ főosztályvezetője. A zsűri tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, Paor Lilla a hatoscsatorna főszerkesztője, dr. Süveges Szilvia, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint négy professzor: Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Farsang Csaba a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke. A bíráló bizottság tagjai a beérkezett ajánlások közül kiválasztják a 10 legjobb hazai, és a 10 legjobb határon túli orvost, a végeredményt pedig az internetes portál szavazói döntik el.

Bízunk abban, hogy olvasóink hírül viszik munkatársaik, barátaik körében a pályázat létezését, és segítenek nekünk, a szervezőknek abban, hogy 2016-ban is köszönthessük a legjobb praxisokat határon innen és határon túl!

A leghamarabb beérkező 10 történet íróját ajándékként egy-egy szakácskönyvvel jutalmazzuk, méghozzá nem is akármilyennel! A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság második szakácskönyvét kaphatják meg, amelyik a két szervezet által kiírt receptverseny leleményes, fantáziadús, és persze egészséges receptjeit tartalmazza!  A beküldők között akadt tisztifőorvos, dietetikus, diabéteszes, filmrendező, egyetemi hallgató, de még séf is! A 86 oldalas színes fotókkal és interjúkkal tarkított szakácskönyv ínycsiklandó fogásait érdemes kipróbálni, hiszen a pályázók szénhidrátcsökkentett, felesleges kalóriáktól mentes testsúlycsökkentő és testsúlykarbantartó recepteket küldtek be, így fogyókúrázók, és diabéteszesek is fogyaszthatják a szakácskönyvben található receptekből készült ételeket. Az édesszájúak isteni zserbót, vagy éppen Rákóczi túróst készíthetnek, a nélkül, hogy bűnöznének, hiszen a beküldött receptek szerint a finomságok szénhidrátcsökkentett alapanyagokból készülnek, hogy a diabéteszesek is bátran fogyaszthassák őket.

Finom és kalóriacsökkentett sós süti a fetasajtos pehelypogácsa joghurtos mártással, de olyan különlegességek is megtalálhatók a receptek között, mint a vöröslencse golyó, vagy éppen a zöldfűszeres kukoricabatyuban sült bélszín.                  

 


Hasonló cikkek