Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Színházünnep Sátoraljaújhelyen – már tart a Déryné Fesztivál

Megkezdődött az idei Déryné Fesztivál Sátoraljaújhelyen

Öt napon át több mint hetven ingyenes programot kínál a Déryné Fesztivál július 19. és 23. között. Tizenegy helyszínen rendeznek színházi előadást, néptáncos produkciót, gyerekprogramot, koncertet, és megtekinthető az István, a király rockopera is.

Harmadik éve szervezik meg Sátoraljaújhelyen és környékén a Déryné Fesztivált, amely az egész évben működő Déryné Program legkiemelkedőbb eseményének számít.

 

Déryné ifjasszony (Fotó: Déryné Társulat / Juhász Éva)

 

Maga a Program azzal a céllal jött létre, hogy olyan helyekre is eljuttassa a színházi élményt, ahol a kultúrához nehezebben lehet hozzájutni. Éppen ezért a Déryné Társulat egész évben úton van – akárcsak az Országjárás alprogramban részt vevő társulatok -, és előadásaikkal maradandó élményt nyújtanak a nézőknek, határainkon innen és túl. Az idei fesztivált a Szemet szemért című előadásuk nyitotta, legújabb produkciójukat, a Lovagias ügy című bohózatot pedig július 22-én mutatják be a Völgyszínházban.

 

Újdonság a fesztiválon

 

Most először ad otthont a fesztivál a KultCamp tábornak, amely során 450 középiskolás diák érkezett Sátoraljaújhelyre. A fiatalok készségfejlesztő foglalkozásokon, kvízversenyeken, kirándulásokon, sportversenyeken vesznek részt, de táncház, filmvetítések és koncertek is várják őket.

 

Programok minden korosztály számára

 

Zenés programok sora fogadja az fesztiválozni vágyókat. Színpadra lép mások mellett a Csík Zenekar, a Budapest Jazz Orchestra, a Besh o droM, a Bohemian Betyars, a Ballkan Fanatik, és megtekinthetik az István, a király című rockoperát is.

Szintén a Völgyszínházban látható a Forrás Néptáncegyüttes Mestermunka című táncelőadása, valamint a Békéscsabai Jókai Színház sikerdarabja, a Két összeillő ember című produkció, amely Szécsi Pál és Domján Edit szerelmét dolgozza fel.

 

Illusztráció – Csik Zenekar (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A szervezők gondoltak a gyerekekre is. Nekik ajánlják többek között a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház A csillagszemű juhász című előadását, de érkezik a Bab Társulat, a Langaléta Garabonciások, valamint Naninski és Figaro a Repülő akrobaták című produkcióval.

A fesztivál július 23-án, vasárnap este zárja kapuit. Bővebb információ a programokról ITT található.

 

Nyitókép: Jelenet a Lovagias ügy c. előadásból (Fotó: Facebook/ Déryné Program)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

További cikkek