Megmentette egy férfi életét a szlovák rendőr a vasúti hídon

A szlovák rendőrség eljárást indított egy 43 éves férfi ellen, aki rátámadott egy rendőrre Galgócon (Hlohovec – Nagyszombat megye).

Mivel a városban le kellett zárni a Vág-hidat, a gyalogosok a vasúti hídon lévő gyalogutat használják. A vasúti rendőrök folyamatosan a helyszínen vannak, hogy ügyeljenek az emberek biztonságára, emellett figyelmeztetik őket, hogy ne rövidítsenek a síneken keresztül.

Pénteken egy 43 éves férfi a szlovák rendőrök felszólítása ellenére a sínekre lépett és elkezdett menekülni, miközben a jelzőberendezés vonat érkezésére figyelmeztetett. Az egyik rendőr sikeresen utolérte a férfit, és mielőtt még megérkezett volna a vonat, lerángatta a szerelvényről biztonságos távolságba.

Az illetőtől viszont olyan reakciót kapott, amire nem számított: egy üvegpalackkal megpróbálta fejbe vágni a rendőrt, gyomron ütötte, majd folytatta a fizikai támadást. A fickót végül sikeresen leteperték.

A szlovákiai rendőrségi adatbázisból kiderült, hogy a férfi országos körözés alatt áll, a járási bíróság pedig letartóztatási parancsot adott ki ellene. Az illetőt őrizetbe vették, és az ítélet kihirdetéséig rács mögött marad. Hivatalos személy ellen elkövetett támadásért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Forrás: TASR/Tvnoviny.sk/parameter.sk

Fotó: Rendőrség (Facebook)

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek