Újabb 30 millió euró a zöldenergia-forrásokra

A Szlovák Innovációs és Energiaügynökség (SIEA) június 13-án elstartolta a Zöld háztartások projekt újabb fordulóját. A 30 millió eurós csomagból a családi házak tulajdonosai hőszivattyúkra, fotovoltaikus panelekre, napkollektorokra és biomasszakazánokra igényelhetnek támogatást.

A regisztráció több hónapig tarthat, de az e során kiosztott kódot csak a szállítóval kötött szerződés aláírása után lehet majd érvényesíteni, miközben a szállítónak 3 hónapon belül kell biztosítania a berendezés leszállítását” – mondta el Richard Sulík (SaS) szlovák gazdasági miniszter. Szerinte a támogatással kapcsolatos változásokat a hatalmas érdeklődés indokolja, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a legutóbbi támogatási fordulóban 11 perc alatt 15 millió euró kelt el. Sulík szerint a változtatásoknak segíteniük kell abban, hogy a pénzeszközök elosztása igazságosabb legyen.

Az SIEA az egyes szolgáltatók által érvényesített kódok és az általuk megküldött szerződések alapján rendszeresen tájékoztat majd a támogatási alapok egyenlegéről. Így azoknak, akik hamarabb találnak szállítót, nagyobb esélyük lesz az állami támogatásra.

A szolgáltatók ügyfelekkel szembeni kötelezettségeinek a teljesítését a szaktárca nem befolyásolhatja. Ha a szállító nem tartja be a kód elküldésétől a szerződés teljesítéséig a 3 hónapos határidőt, az ügyfél elesik a támogatástól. Az SIEA csak a végszámla és egyéb dokumentáció – beleértve a fényképeket is – alapján küldi el a pénzt.

Sulík hozzátette, hogy a projekt korántsem az utolsó. A támogatás részleteiről ezúttal is a www.zelenadomacnostiam.sk honlapon tájékoztatnak.

Forrás: tasr, ujszo.com

Fotó: Tasr

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek