Szűk körben ünnepelték a legfüredibb művelődésszervezőt

Törőné Horváth Ilona művelődésszervező vehette át idén a Balatonfüred kultúrájáért kitüntetést. A Magyar Kultúra Napját a koronavírus-járvány miatt ezúttal szűk körben ünnepelte a város – olvasható a város honlapján.

Mint írják, a hagyományos Magyar Kultúra Napja ünnepség ezúttal elmaradt, viszont átadták a város kulturális díját, amelyet minden évben a település kulturális életéért dolgozó, kiemelkedő munkát végző személy vehet át. A város képviselő-testületének döntése értelmében a Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést Törőné Horváth Ilona kapta, akinek az elismerést Bóka István polgármester adta át.

Törőné Horváth Ilona 25 éve dolgozik Balatonfüreden a kulturális és közművelődési területen. A díjazott 1995-ben a Városi Könyvtárban kezdte munkáját. 1997-től az Aranyhíd Kulturális Szolgáltató Intézet munkatársaként tevékenykedett. 2003-tól a Városi Művelődési Központban helyezkedett el, majd 2006-tól az Arácsi Népház és a Kisfaludy Galéria megbecsült tagjaként dolgozott. 2013 óta a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. közművelődési munkatársa.

Méltatásában kihangsúlyozták: nemcsak közösségeket tart össze, de közösségeket is teremt. A körülötte dolgozó alapítványok, művészeti csoportok munkáját rendületlenül segíti. Az Arácsért Alapítvány, az Életmód Klub, az Örökségünk Hímző Műhely, a Múzsa Egyesület, Balatonfüred Város Vegyeskara, a Zsidó Kiválóságok Háza valamennyien csak a legnagyobb elismerés hangján beszélnek Ilona építő munkájáról –  áll a laudációban.

De nem csak a kultúra területén, hanem a más területen is: ugyxanis rendszeresen szervez programokat az óvodásoktól kezdve egészen a nyugdíjas korosztályig, még a természetben is, hiszen tapasztalt túraszervező, aki sok-sok (nem csak) füredi gyermekkel szerettette már meg a természetet, az egészséges tömegsportot.  A Jókai bablevesfőző verseny lelkes szervezője és egyben háziasszonya is.

Magas szintű szervezőkészsége, munkavégzése mellett kiemelkedő a lelkesedése és energikussága. A vele kapcsolatban lévők jellemzése szerint: mindenkire odafigyel és segít, öröm vele együtt gondolkodni, mindig lehet rá számítani. A kultúra területén dolgozókat folyamatosan motiválja, ezáltal szakmába vetett hitüket is erősíti – hangzott el a méltatásában.

Forrás: balatonfüred.hu/Fotó: Bóka István Facebook-oldala

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek