Téren és időn túl, Zsámbékon

Zsámbék neve harminchat éve összeforrt a színházzal, a bátor és újító törekvésekkel, a tematikus sorozatokkal.

Ezen a településen előadást nézni önmagában szakrális élmény: kiszakadhatunk a színház szokásos miliőjéből, remek művészek kiváló előadásait nézhetjük meg, és megemlékezhetünk a színháztörténet legfontosabb itt történt momentumairól.

Az elmúlt években is kiváló produkcióknak lehetett tanúja a zsámbéki közönség, azonban látogatottság és finanszírozhatóság szempontjából ezek sajnos nem voltak fenntarthatóak. Idén ezért ésszerű költségvetés mellett ismert fellépőkben és erős programban gondolkodtak a szervezők, nagy hangsúlyt fektetve a nézőszám növelésére.

A megújulás jegyében ezen az örökségen elindulva és ezt továbbgondolva született meg a 2019-es nyári szezon programja, több, a városhoz kötődő művész szakmai támogatásával. Idén az alternatív, független (műhely)bemutatók és a populárisabb színházi formák ötvözésére törekedtek a szervezők.

A megújuló programstruktúrában a Sztalker Csoport, Vecsei H. Miklós és Ifj. Vidnyánszky Attila társulata voltak a Bázis művészeti tanácsadói, mindketten személyesen is kötődnek a zsámbéki medencéhez.

A teljes cikk ITT olvasható!


Hasonló cikkek