Terjeszkedik a Lidl Kecskeméten

A Gazdasági Versenyhivatal oldalán jelent meg​, hogy a Lidl összeolvad a Szilvási és Társai Kft.-vel, és hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége lesz multinak.

Néhány nappal ezelőtt a Gazdasági Versenyhivatal oldalán a Lidl Magyarország Kereskedelmi BT bejelentette, hogy megszerzi egy napi fogyasztási cikkeket értékesítő kiskereskedelmi üzlet üzemeltetésének jogát Kecskeméten. Ez a Szilvási és Társai Kft. Izsáki út 2. szám alatti egysége, a Szil-Coop Áruház.

A Szilvási és Társai Kft.-t egyébként 2009 novemberében alapították, de még Szilvási és Társa néven, többes számba 2019-ben került. A boltos Szilvási cégnek jól sikerült a tavalyi év, a céges beszámolójukból kiolvasható, hogy míg a koronamentes 2019-ben a belföldi értékesítés nettó árbevétele 1 milliárd forint volt, addig a koronás tavalyi évben ez már 3,4 milliárdra ugrott. A nyereség pedig 109 millióról 268 millió forintra nőtt. A cégnek elég jól sikerült a munkások megtartása is, két éve 144-en dolgoztak náluk, de tavaly is még 137-en, így az első korona-évet ebből a szempontból is sikerrel teljesítették.

A Lidl mostani lépését feltehetően az az üzleti cél indokolta, hogy a lánc nagyobb sebességre kapcsolhasson ebben a városban is. Ott ugyanis a Penny és az Aldi, két közvetlen versenytársa már 3-3 egységet működtet. A településen növekszik az átlagnál magasabb jövedelemmel bíró lakosok száma és a diszkontáruházak forgalma is emelkedőben van, ebből akar kiszakítani magának nagyobb darabot a legnagyobb magyarországi élelmiszer-kiskereskedelmi forgalmat elért Lidl. – tette közzé a HIROS.hu

 

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek