Átszökött egy tigris Ukrajnából Szlovákiába

Több határmenti szlovákiai településnél is felbukkant egy tigris. Az állat egy ukrajnai állatkertből szökött ki. Ha sikerül megtalálni, a bajmóci állatkertbe szállítják majd. A környékbeli települések lakosait arra kérik, legyenek óvatosak.

Utcás (Ulič) község közelében, az Eperjesi kerület Szinnai járásában egy tigris kószál az ukrán határtól nem messze. Erről a település tájékoztatott Facebook-oldalán. Közlésük szerint a tigris egy ukrajnai állatkertből szökött ki.

“Mindenkit arra kérünk, hogy legyenek óvatosak és korlátozzák a mozgást az otthonaikon kívül. Ha valaki látja az állatot, értesítse a szlovák rendőrséget vagy a polgármestert” – írták.

A szobránci határőröket szombaton 17:30 óra körül értesítették az ukrán kollégáik arról, hogy a tigris a határ környékén kószál. A rendőrség Facebook-oldalán arról írt, hogy a határon figyelmeztették az embereket a veszélyre, valamint a határmenti települések polgármestereit is értesítették. A lakosokat fokozott óvatosságra kérik, valamint hogy ne végezzenek semmilyen kockázatos tevékenységet.

A tigris Berezóc (Brezovec), Kelen (Klenová) és Utcás (Ulič) települések kataszterében bukkant fel. A Polonyinák Nemzeti Parki Igazgatóság (NP) arra kéri az embereket, hogy legyenek körültekintőek, de ne essenek pánikba. Ha látják a tigrist, értesítsék őket a +421911011382-es telefonszámon. A szerződéses állatorvossal együtt készen állnak a cselekvésre, ha megtalálják a tigrist, a bajmóci állatkertbe viszik majd. A tigris a nemzetközileg védett fajokhoz tartozik.

Forrás: tasr, bumm.sk

Fotó: Pixels

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek