Tíz éve találkoznak a versbarátok az Irodalmi Kávéházban

Ugyanaz a 25 vers hangzott el, mint egy évtizeddel ezelőtt

  1. február 26-án alakult meg az Irodalmi Kávéház, melynek jubileumi ünnepségét a járványhelyzet miatt kicsit megkésve, de annál nagyobb örömmel tartották meg. A nagy melegben elsősorban csak az aktív törzstagok vettek részt az eseményen.

Az Irodalmi Kávéházat a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körének tagjai szervezték meg egykoron, vezetőjük Ujvári Ferenc költő lett. Azzal a céllal hívták életre, hogy még többet verselhessenek közösen. A kezdeti célok ma is időtállóak, az írók és költők, valamint a hozzájuk csatlakozó versbarátok azóta is rendszeresen találkoznak.

Az Irodalmi Kávéházban a járványhelyzetig minden hónapban összejöttek az irodalmárok. Eddig 113 alkalommal. A téma mindig más és más volt. Elsősorban a magyar irodalom gyöngyszemeiből válogattak, de természetesen mindenkinek lehetőséget adtak saját verseinek bemutatására is.

A verseket mindig zene is kíséri. Rendszeres vendég Szecsődi György, a Szecsődi Udvarház képviseletében és zenésztársai, valamint Vámos Zoltán és Kosiczky Ferenc duó, és Papp Ferenc költő-zenész. Ezúttal a zenéről a duó gondoskodott – írja a BAON.

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek