Tízezrek követelték Rómában a háború békés lezárását

Tízezrek követelték Rómában a háború békés lezárását. A demonstrálók azt akarják, hogy Olaszország ne küldjön több fegyvert Ukrajnába, hanem inkább a háború békés rendezésében, a tárgyalások előmozdításában vegyen aktívan részt.

 

 

A tüntetésen sok baloldali, ellenzéki politikus volt jelen. A nemrég megválasztott kormányfő kitart Ukrajna támogatása mellett, akár fegyverekkel is.

Több tízezren demonstráltak szombaton Rómában a békéért. A Tízezrek követelték Rómában a háború békés lezárását. A demonstrálók azt akarják, hogy Olaszország ne küldjön több fegyvert Ukrajnába, szivárványszínű zászlókkal vonultak utcára, és azt követelték, hogy Olaszország ne küldjön több fegyvert Ukrajnába, ehelyett inkább a béketárgyalások sürgetésében vegyen részt. A tüntetésen több baloldali, jelenleg ellenzékben lévő politikus vett részt.

“Azok, akik a fegyverekben látják a megoldást, nem pacifisták, hiszen akik békéről beszélnek, nem beszélhetnek fegyverkezésről,” mondta Roberto Morea baloldali politikus.

 

 

“Szerintem a fegyverek tömegpusztító eszközök, amelyek az egész emberiség összeomlásához vezetnek. Utópia? Lehet. De szerintem kockázatosabb kihagyni a tárgyalásokat,” fogalmazott az egyik tüntető.

A nemrég megválasztott, szélsőjobboldali miniszterelnök, Giorgia Meloni korábban világosság tette, hogy Olaszország elítéli az orosz inváziót, és továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, és ha kell, hamarosan még több fegyvert küldenek.

Forrás: hu.euronews.com

A nyitókép illusztráció.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek