Több százan demonstráltak Nancy Pelosi hivatalánál a klímaváltozás megfékezéséért

A múlt héten megválasztott demokrata párti képviselőnő, Alexandria Ocasio-Cortez több száz demonstrálóval együtt vonult kedden Nancy Pelosi, a demokraták képviselőházi frakcióvezetőjének hivatala elé, hogy a klímaváltozás elleni határozottabb lépésekre buzdítsák.

A 29 éves Ocasio-Cortez több mint 200 fiatal demonstrálóval együtt vonult Pelosi irodájához. Miután a felvonulók nem akartak távozni, a rendőrség 51-et közülük előállított.

Később Pelosi megjelent a hivatal épületénél, üdvözölte a tüntetőket, majd arra kérte a rendőröket, tegyék lehetővé a fiatalok számára véleményük kinyilvánítását, hogy részesei lehessenek az amerikai demokráciának. Azt üzente a felvonulóknak, hogy szándékában áll érdemi lépéseket tenni a klímaváltozás megfékezéséért, és ennek érdekében egy különbizottság létrehozását javasolja majd a képviselőházban. A tüntetés után Pelosi közleményt adott ki, amelyben leszögezte: inspiráló a sok fiatal aktivista energikus fellépése az emberek egészségét, az ország gazdasági biztonságát és a települések jövőjét fenyegető klímaválság ügyében.

Ocasio-Cortez, aki még az előállítások előtt elhagyta a demonstráció helyszínét, később újságíróknak azt mondta, azért vett részt rajta, hogy a többieket biztosítsa támogatásáról, és arra bátorítsa Nancy Pelosit, hogy figyeljen oda a szavukra.

“Zöld New Dealre van szükségünk és száz százalékban át kell térnünk a megújuló energiára, mert az életünk függ ettől” – fogalmazott a képviselő.

A “Zöld New Deal” a demokraták liberális szárnyához tartozók jelszava. Ők nagy infrastrukturális beruházások és új munkahelyek révén akarják megteremteni a megújuló energián alapuló gazdaságot.


Hasonló cikkek