Tófürdő tárt karokkal várja a strandolni vágyókat Kunfehértón

Védettségi kártya nélkül is látogatható a Kunfehértói Tófürdő – ugyan a víz még kicsit hideg, de aki elég bátor hozzá már megmártózhat a tóban. Továbbá érdemes sétát tenni a tó körül, ha szerencséje van az embernek halkat is meg lehet figyelni

A legbátrabbak már kihasználták a múlt hétvégén is a közel 30 fokos hőmérsékletet és a tóba merészkedtek, ugráltak a mólóról. A csúszda mögött található egy új plázs, ahova elsősorban a kisgyerekes családokat várják, hiszen alacsony a vízszint a part közelében. A kellemes hangulatot napvitorlák és az estig nyitva tartó büfék biztosítják.

Érdemes egy kellemes sétát tenni a horgásztavak körül az ide látogatóknak. A fürdőtó mögött található kilátó környezetét és a 2-es tó belső gátját a tavasszal megtisztították és ösvényt alakítottak ki, így kényelmesen körbe lehet járni a gátat, ahol gyakran lehet látni szürkegémeket, kócsagot és kacsákat egyaránt. Ezen a részen horgászni nem lehet, ha elég óvatosan közelítjük meg a terepet szemügyre vehetünk békésen úszó pontyokat és amúrokat.

Huszár Zoltán polgármester elmondta, hogy a járványügyi szabályozások szerint védettségi igazolvány nem szükséges a strandon. A távolság tartása sem kötelező, azonban a strandon csak annyi látogató tartózkodhat, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire, de ez ne tartson vissza senkit, hiszen bőven elfér mindenki aki napozni szeretne – számolt be a sokakat érintő fejleményről a Halasinfo.

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek