Tősér István: Orbán–Kriza 10-6

A Miskolci Napló március 16-i számában 10 fotón szerepel Orbán.

Az eddigi listavezető Kriza “csak” 6 képpel büszkélkedhet.

Van egy nonprofit lap városunkban a Miskolci Napló, amely hetente 85 000 példányban jelenik meg.

Valamikor a MiNap volt az elődje, és az előd próbált a korrekt, többoldalú tájékoztatásra törekedni. Új polgármester, új név, új profil, új fülkeforradalmi tájékoztatás. Ez történt 2010-ben.

Most a kampány időszakában ez az ingyenes lap végképp Fidesz propaganda-kiadvánnyá vált. A miskolci polgárok közpénzén olyan egyoldalú tájékoztatást produkál, ami még a vakoknak is kinyitja a szemét a félretájékoztatás tekintetében.

Örvendetes a hír, hogy Orbán Viktor lerakta Miskolcon a Takata-gyár alapkövét, ami az autógyártáshoz kapcsolódó korszerű technológia révén 1000 új munkahelyet fog biztosítani a városnak. De az azért a felelős szerkesztő túlzása, hogy a 12 oldalas lapban 10 fotón szerepel Orbán Viktor, aki mögött az eddigi stabil listavezető Kriza Ákos polgármester “csak”6 képpel dicsekedhet.

A lap március 16-i számában egy mondat nem szól az ellenzékről. Nem hogy fotó… Illetve, úgy esik szó róla, hogy visszafelé mutogatva emlegetik. Érdekes, hogy a Fidesz két miskolci képviselőjelöltjének (Csöbör Katalin, Sebestyén László) hirdetése mindig első oldalas, és ronggyá lapozhatom a lapot, de akkor sem találok a többi párt képviselő jelöltjeiről egy hirdetést sem.

Valószínű, hogy a többi megyében is ugyanez a helyzet. És nem szólt a lap arról sem, hogy a DVTK szurkolói ankéton Sebestyén Lászlót politikai felhang nélkül, csupán a hazudozása miatt kifütyülték a drukkerek, amikor a DVTK stadion elmúlt őszre ígért felújításának anyagi fedezetéről akart beszámolni. De arról sem adtak tájékoztatást, hogy az ellenzék 100 ezer forintos nettó minimálbért garantál győzelme esetén.

A helyzet pikantériája az, hogy a lapot a Szabad Sajtó Napja után vettem ki postaládánkból. Aktuális követelésem tehát: közpénzen – tárgyilagos sajtót!


Hasonló cikkek