Tűz ütött ki a pozsonyi Lumiére moziban

Kedden reggel kigyulladt a pozsonyi Lumiére mozi, amely a szomszédos épületben székelő munkaügyi minisztérium helyiségeit is füsttel borította el. A tűz miatt ki kellett üríteni a tárca épületét. A minisztériumi dolgozók épségben vannak.

A tűzesetre a Noviny.sk portál hívta fel a figyelmet. A hírt Štefan Koči, a Tűzoltóság és Műszaki Mentőszolgálat Pozsonyi Kerületi Parancsnokságának a szóvivője erősítette meg a TASR-nek. A mozival szomszédos épületben székelő munkaügyi minisztérium dolgozói – a tárca közlése szerint – épségben vannak.

A mozi raktárában keletkezett tűzről röviddel 7:30 óra után érkezett a bejelentés. „A tűzoltók kiérkezésekor füst borította a mozi helyiségeit. A tűzoltók felkutatták a füst forrását, miközben ellenőrizték a munkaügyi minisztérium épületét is” – számolt be a szóvivő. A minisztérium épületét kiürítették, s egyúttal lekapcsolták a létesítményt a villanyhálózatról.

A füstös helyiségeket a tűzoltók nagy teljesítményű ventilátorokkal szellőztetik át. Pirotechnikai szakértők vannak a helyszínen. Az esetnél 20 tűzoltó volt bevetésen 6 tűzoltóautóval.A tűzjelző berendezés időben bekapcsolt és elindította az alkalmazottak evakuálását, amely biztonságosan és gördülékenyen zajlott le” – közölte a munkaügyi tárca sajtóosztálya, amely egyúttal köszönetét fejezte ki a tűzoltóknak a segítségért és az együttműködésért az épület biztosítása során.

Nyitókép: Ján Zemiar/Topky.sk

Forrás: tasr, bumm.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek