Úgy csobbantak Felvidéken, mintha nyár lenne

Kellemesen tavaszias időben Szilveszterkor sajátosan ünnepelték az óév utolsó és az eljövendő esztendő első napját a szlovákiai gútaiak. Jeges vízbe vetette bele magát tizennyolc edzett ember, képzeletben koccintottak egymással.

Másfél évtizedes hagyományt ápoltak a gútai Rozmárok szilveszter napján, belevetették magukat a négy fokos vízbe. A levegő hőmérséklete kellemes hat fok körül alakult, így szinte tavaszian üde volt az időjárás.

A gútai Rozmárok ilyen sajátosan ünnepelték az óév végét és köszöntötték az új évet. Egyúttal négy új tagot is kereszteltek, jól nyakon öntötték őket egy vödör hideg vízzel.

Huszárik Károly, a sportág gútai meghonosítója is megmártózott, aki elmondta, igazán örvendetes, hogy mindig akad olyan, aki az egészséges életmód eme módszerét megkedveli. Hasonlóképpen fogalmazott Sládek Marián, a helyi téli úszok klubjának elnöke is, aki a vállalkozó szelleműeknek egy üveg pezsgőt is felajánlott, ehhez csupán egy percig kellett kibírniuk a hideg vizű folyóban.

A Vágban történő lubickolás remek szórakozást nyújtott a vízben és a parton is. Az edzett emberek természetes mosolya a bizonyíték arra, hogy ez az extrémnek nevezett sportág jót tesz a testnek és a léleknek.

Forrás: bumm.sk, fotók: Fűri Gábor


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek