Új generációs mentők szolgálnak a Duna és az Ipoly mentén Felvidéken

Tíz új mentőautót állított szolgálatba a szlovákiai ZaMED cég még tavaly, amelyek Nagymegyertől egészen Tótgyarmatig sietnek a bajba jutott emberek segítségére.

A Volkswagen Crafter (L3H2 35) 2.0 BiTDI 177 lóerős és 130 kW-os motorral bíró gépkocsiról van szó.  „Voltak már olyan pácienseik, akik arról érdeklődtek a mentőautó ambuláns részében fekve, hogy tulajdonképpen milyen járművel szállítják őket. Az volt az érzésük ugyanis, hogy szinte úsznak az úton. Ennek oka, hogy a Craftert a „4motion” nevű, négykerék-meghajtású alvázzal szerelték fel, amely elnyeli a szlovákiai utak méltán hírhedt egyenetlenségeit” – fejtegeti Rastislav Krcho, egykori főmentős.

Összességében 18 műszaki „egységgel” van több a mentőautóban annál, mint ami a minimális standardnak számít Szlovákiában. Országszerte újdonságnak számít az önműködő szívmasszás-gép, amely az orvost és a mentőst egyaránt tehermentesíti. Hálás szerkezetnek számít a telemeriával ellátott defibrillátor is, amellyel egyenesen a szívcentrumba tudják küldeni a beteg adatait. A Stroke applikáción keresztül a táblagépeik segítségével villámgyorsan el tudják küldeni a betegek adatait a kórháznak, majd a neurológia illetékes orvosa a mentő érkeztekor már várni fogja őket, hogy aztán a páciens rohamtempóban CT-kivizsgálást kapjon – a trombolízist pedig már a mentőben el tudják végezni.

A járművek beszerzésére irányuló projekt még 2018 őszén kezdődött, s 2020-ban tett szert a vállalat az új mentőkre. Szlovákiában nem létezik az efféle fejlesztésekhez kapcsolódó támogatási rendszer, ezért a cég teljes egészében önerőből valósította meg a beruházást. A mentőautó ára felszerelés nélkül 70 ezer euróba kerül, ha pedig minden további eszközt beleszámítunk, akkor nagyjából kétszer ennyi az ára.

Ebben a pillanatban 10 ilyen aktív járműve van a ZaMED-nek. 2021 során újabb 10 új generációs mentő beüzemelését tervezik, 2022-re pedig a teljes járműparkot le szeretnék cserélni ilyen Volkswagenekre. Krcho úgy látja, hogy a jelenlegi Nyitra megyei, s ezen belül a komáromi járásbeli mentőszolgálat nagyon magas színvonalú.

Összesen 22 – Komáromban ebből öt – mentőegységük dolgozik a Csallóköztől az Ipoly középső folyásáig, vagyis a szlovákiai magyar nyelvterületen kulcsfontosságú szerepet töltenek be az elsősegélynyújtásban. 2020-ban 1 137 077 kilométert tettek meg a 22 mentőautójukkal, amellyel 24 451 bevetést teljesítettek. Idén a januári mérleg 119 278 kilométer és 2529 kiszállás, míg februárban 111 681 km-s távot és 2410 bevetést abszolváltak. 2021-ben 24 óra alatt átlagosan 81-szer kellett segítséget nyújtaniuk.

A cég emellett 2020 őszétől kezdődően mentős motorkerékpárt is tesztel. „A motorkerékpár átlagosan 2-6 perccel hamarább ér ki az adott címre, mint a mentőautó. Most márciusban készülünk bemutatni a tapasztalatainkat egy kongresszuson Poprádon, illetve a motorkerékpáros mentősök világkongresszusán is szeretnének részt venni április 20-án Szlovéniában. Sok ötletet kaptak a budapesti kollégáktól, akik a Mentőmotoros Szolgálatot végzik az Országos Mentőszolgálat kötelékén belül” – árulta el Krcho.

Ľubomír Glasa, a cég sajtósa elmondta, januárban az összes kiszállásuk 24,6%-a során koronavírusos személyt láttak el. Ha a pácienst kórházba szállítják, még ők a mentőben elvégzik a gyorstesztet.

Külhon| Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek