Új munkahelyeket teremt a Mars Csongrádon

Gazdaságilag és a munkaerőpiac szempontjából, valamint társadalmilag is jelentős beruházást indít el a Mars, a világ egyik legismertebb és legnagyobb édesség-, rágógumi, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója Csongrád-Bokroson

Az óriásprojekt tervei és megvalósítása is a világcég globális fenntarthatósági programjához illeszkedik. Százhúsz új munkahely létesítése mellett technológiai kapacitást is bővítenek és kutatásfejlesztést is támogatnak majd. A nagyberuházás majdnem 15 milliárd forintból valósul meg. Ebből Csongrád – Bokros kiemelkedően profitálhat, legalábbis ami a település fejlődését és vonzerejét illeti. Ráadásul Csongrád – Csanád megye és a régió is erősödik általa gazdaságilag. Hiszen a gyár már így is ezer főnek ad munkát.

Az új munkatársak toborzása mérnökök (gépész-, villamos-, élelmiszertechnológiai és minőségbiztosítási), valamint munkavédelmi, illetve termelési szakemberek számára kínál széleskörű lehetőséget – írja a delmagyar.hu.A lap a következőképpen közölte Szabó Gábor gyárigazgató szavait:

[…] Gyáregységünk kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mars globális termelési hálózatán belül. Több pályázó helyszínnel versenyben a Mars a bokrosi gyárát választotta ki erre a fejlesztésre, ezzel a Mars kifejezte elkötelezettségét a munkatársai és üzleti partnerei felé. A beruházás elismerés és egyben megerősítés, hogy a Mars bízik a magyar gazdaságban és elégedett a magyar munkatársak teljesítményével.

Ebből tehát érzékelhető, hogy a világcég komolyan elismeri a magyarországi gyár munkáját, mely egyébként népszerű kisállateledel termékeket gyárt. A bővítés 2022 végére készül el.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek