Új világbajnokot avatott a PDC

Ugyan az idei darts világbajnokság az első játéknap kivételével nézők nélkül zajlott, izgalmakban és meglepetésekben így sem volt hiány.

Miután a tavalyi győztes Peter Wright már a harmadik körben búcsúzott, az biztossá vált, hogy a címvédés 2021-ben elmarad, sokan pedig már előre Michael van Gerwennek adták oda a bajnoki címet. A holland gőzhenger szintén nem hozta a formáját, a 8 között ragadt. Az elődöntőre a Price-Bunting, Anderson-Chisnall négyes készülhetett, végül a tavaly is a legjobb négyig jutó Gerwyn Price mellé a kétszeres világbajnok Gary Anderson állhatott a színpadra a hét győztes szettig tartó döntőben.

A rögbijátékosból magát dartsossá „átképező” walesi botrányhős ellentmondást nem tűrő játékkal hozta a szetteket, magas kiszállókkal, tíznyilassal, breaklegekkel fogta meg skót versenytársát. Az ötödik szett körül tapasztalható kisebb visszaesés miatt sem került komolyabb bajba, igaz a meccsnyilakkal megszenvedett Price, csak a 12. talált a helyére, amivel kialakult a 7-3-as végeredmény. Wales először adott világbajnokot a PDC-nek, Price győzelmével átvette a vezetést a világranglistán is.

A dartselit közben már készülhet a következő megmérettetésre, hiszen kialakult a Premier League mezőnye is, ami viszont a járványhelyzet miatt valószínűleg csak húsvét környékén veheti kezdetét.

fotó: live-darts.com


Hasonló cikkek