Újabb mérföldkőhöz érkezett a Talentuno, a toborzást forradalmasító magyar startup

Egymilliós jutalék egyetlen match-ért?

A toborzást forradalmasító magyar startup, a Talentuno újabb mérföldkőhöz érkezett. A munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát összehozó platform felhasználói, a MatchMakerek – szabadúszó recruiterek – egyre többen vannak, és egyre aktívabbak.

Magyarországon és Lengyelországban már 9000 MatchMaker gyűjti a jutalékokat. Az elmúlt hónapokban több mint 1500 sikeres elhelyezésre több millió forint jutalék vándorolt a fejvadászok zsebébe. Most pedig minden eddiginél kecsegtetőbb díjakat jelentettek be, egyetlen sikeres match akár egymillió forintot is érhet!

A magyar cég életének egyik legizgalmasabb epizódjához, a scale-up fázisba érkezett. Túl a Series A körön az alapötlet megvalósult, a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát összehozó platform működik. A következő nagy kihívás a felhasználók aktivizálása. De mi jelenthetne nagyobb motivációt egy fejvadász számára, ha nem az elképesztő jutalékok. A recruitment Uber-eként működő Talentuno-n nincs más dolga a felhasználóknak, mint, hogy saját kapcsolati hálójukat felhasználva jelölteket állítsanak az akár több százezer forintos jutalékokkal kecsegtető pozíciókra. Sőt, van olyan nyitott állás is a rendszerben, ahol sikeres elhelyezés esetén a MatchMaker egymillió forintot zsebelhet be.

„A Talentuno MatchMaker-ei a jelöltek felkutatásával teremtenek igazán nagy értéket. A rendszerünkben figyelemmel lehet kísérni az álláshirdetéseket, és természeten be lehet állítani, hogy melyik típusúak érdekelnek a leginkább. Ez alapján olyan állásokról kapsz értesítéseket, melyekre a legnagyobb eséllyel tudsz jelöltet ajánlani. Ha rábukkansz egy szuper lehetőségre, ami még passzol is egy baráthoz, rokonhoz, vagy ismerőshöz, indulhat a folyamat, be lehet kérni a jóváhagyást, az önéletrajz pedig mehet is a platformra – magyarázza a rendszer működését Kelliár Zsolt, a Talentuno alapítója és CEO-ja.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyensúlyban tartsuk a MatchMakerek számát a platformon elérhető állásajánlatokkal, és lehetőleg olyan állásokat hozzunk be, amikre a MatchMakereink az ismeretségi körükből tudnak ajánlani! Az elhelyezések után járó kiemelkedő jutalékok mellett a másik irány, melyre ráálltunk, hogy már a folyamat legelején, fix jutalék kifizetésével jutalmazzuk a MatchMakerek-et a munkájukért.”

Pörögnek a match-ek, pörögnek a milliók

Még soha ekkora sikerdíjak nem röpködtek hazánk toborzási piacán. Ráadásul nem csak specifikus pozíciókról van szó, hiszen mindenkinek van olyan ismerőse, aki perfekt németből, vagy a kisujjában van a matek! Egyes nyitott ügyfélszolgálati pozíciókhoz pedig tényleg nem kell más, mint nyelvtudás, de már egy senior könyvelő ismerőssel is több százezer forintot zsebelhet be a sikeres jelöltet beajánló MatchMaker! A Talentuno jövőbeli tervei szintén impozánsak, a lengyel terjeszkedés után Nagy-Britannia felé veszi az irányt a csapat, és végül az USA toborzási piaca is megdöntésre kerül.

 


Hasonló cikkek