Undorító! Medvebocsokkal kegyetlenkedtek románok

Nem tudni, mi lett a medvekölykök sorsa, de nagy esély van rá, hogy elpusztultak.

Eljárást indított a rendőrség az ellen a négy Neamţ megyei erdőmunkás ellen, akik egy Gyergyószentmiklós környéki fakitermelésen kidobtak négy medvebocsot egy barlangjukból. A környezetvédelmi miniszter szerint megengedhetetlen, ami történt – olvasható az erdely.ma cikkében.

A hatóságok azt követően kezdtek el vizsgálódni az ügyben, hogy megjelent a Facebookon egy videófelvétel, amelyen látszik, amint a férfiak kivesznek a barlangból négy síró medvebocsot, és szórakoznak rajtuk.

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság közleménye értelmében a felvételek egy gyergyószentmiklósi magánerdészethez tartozó fakitermelésen készültek, és négy, 35 és 51 év közötti, Neamţ megyei férfi látható rajtuk, akik a fakitermelésen dolgoztak, egy Neamţ megyei cég alkalmazottaiként. Ellenük állatkínzás, valamint a hibernálás időszakának szándékos megzavarása miatt indítottak eljárást.

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter szerint megengedhetetlen, ami történt. Hozzátette, az ellenőrző csapatok még terepen vannak, tőlük várják az információkat arról, hogy megtalálták-e a bocsokat, életben vannak-e még az állatok. “Figyelembe kell vennünk azt is, hogy az eset nem ma történt, és lévén, hogy a bocsok alig pár hetesek, amennyiben az anyamedve nem tért vissza hozzájuk, nagyon kedvezőtlenül is alakulhatott a sorsuk. (…) Amikor az ellenőrző csapatok visszatérnek terepről, több információnk lesz” – fogalmazott Tánczos Barna.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek