Vádlott lett a bosszúálló sértettből

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a mintegy fél évtizeddel ezelőtt a neki életveszélyes sérülést okozó férfi cselekményét torolta meg.

Tömegverekedés közben egy férfi 2014. december 31-én hámozókéssel életveszélyes sérülést okozva mellkason szúrt egy másik férfit. A kést használó férfit a bíróság 2016-ban négy év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. júniusában szabadult.

Az életveszélyes sérülést szenvedő férfi 2019. december 13-án, 10 órakor dorogi otthona közelében, egy parkoló területén meglátta a korábbi támadóját, akihez odament, és megkérdezte tőle, hogy miért bántotta.

Köztük vita alakult ki, amelynek során a korábbi ügy sértettje egy alkalommal combon rúgta ellenfelét, aki védekezésül felkapott egy 30 cm hosszú fadarabot. A támadó férfi erre a helyszínről elszaladt, egy gázspray-vel tért vissza, és lefújta ellenfelét.

A korábbi sérelmén bosszúálló sértettnek napközben, közterületen, egy lakótelep parkolójában tanúsított erőszakos és a társadalmi szabályokkal szembemenő magatartására figyelemmel az ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek