Vágsellyei kiadvány a bársonyos forradalom évfordulójára

Kiadványt jelentet meg Vágsellye önkormányzata a bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából. A kötet az 1989. novemberi eseményeket eleveníti fel, szerzője Miroslav Demín.

A kötetet dokumentumok, fotók egészítik ki, valamint azok visszaemlékezései, akik aktív résztvevői voltak az 1989-es történéseknek. Érdekesség, hogy a publikációnak része egy rövid videó is. Az érdeklődők a QR-kód beolvasása után az 1989. december 2-án, a vágsellyei kultúrház előtti megmozduláson készült filmfelvételt láthatják.

A város önkormányzata úgy fogalmazott, 1989. november 17. újkori történelmünk egyik legjelentősebb napja. „A város összegyűjtött és megőrzött minden hozzáférhető anyagot az akkori eseményekről a következő generációknak. A kiadvány ezt a történelmi pillanatot ragadja meg, és nemcsak helyi szinten, hanem az országos történések kontextusában is.” – tájékoztatott a városháza.

A kötet nem kerül kereskedelmi forgalomba, a bársonyos forradalom évfordulójára szervezett ünnepség keretében kapják meg a lakosok. „Elektronikus formában novemberben lesz hozzáférhető az anyag a város weboldalán.” – tájékoztatott az önkormányzat.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek