Valószínűleg nem nyithatnak ki a francia vendéglátóhelyek január 20-án

Valószínűleg nem nyithatnak ki a terveknek megfelelően január 20-án a francia vendéglátóhelyek – derült ki a kormány és az ágazat képviselőinek keddi találkozója után.

Elfelejthetjük a január 20-ai nyitást. Ez nyílt titok” – mondta az egyik francia vendéglátó-ipari képviselet, a GNI elnöke, Didier Chenet, miután Bruno Le Maire gazdasági miniszter fogadta a küldöttséget.

A találkozó után a résztvevők jelezték, hogy Jean Castex miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján fogja hivatalosan bejelenteni, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem nyithatnak meg a vendéglátóhelyek január 20-án. Szerdán még Emmanuel Macron államfő vezetésével ülésezik a védelmi tanács.

A vendéglátóipar képviselői a megbeszélésen jelezték, nagyon fontosnak tartják, hogy a támogatásokat az egészségügyi krízis végégig megkapják a kormánytól. Ezek közé tartozik egyebek mellett a járulékok eltörlése és a kényszerszabadságon lévők bérpótlékának átvállalása legalább 2021 júniusig.

Az egészségügyi minisztérium kedd este közzétett adatai szerint az elmúlt 24 órában 20 489 új koronavírusos esetről érkezett jelentés az előző napi 4022 után, de a tárca szerint a jelentős emelkedés oka elsősorban a hétvégi adatok pótlásának tudható be.

A kórházban ápoltak száma továbbra is 25 ezren stagnál: 1737 betegfelvétel történt hétfő óta, de ennél többen térhettek haza. Intenzív osztályon 2625-en vannak, ami 41-gyel kevesebb, mint hétfőn volt. Az elhunytak száma 346-tal 66 282-re emelkedett.

További híreink: Világ tükör

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek