Városkártyát vezettek be Mórahalmon

Helybélieknek és turistáknak információkat és kedvezményeket kínáló városkártyát vezettek be Mórahalmon – tájékoztatta a Csongrád-Csanád megyei település önkormányzata az MTI-t.

    A kezdeményezés célja a helyi identitás erősítése mellett az évente a homokháti kisvárosba érkező csaknem félmillió vendég minél jobb kiszolgálása.
A kártya virtuális változata webes regisztráció után mobiltelefonon keresztül érhető el. Működése QR-kódon alapul, mely okostelefonra letöltve mentesít a plasztikkártya-használat alól. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzat közvetlenül üzenetet küldhessen a helybélieknek és a városba érkezőknek.
A mórahalmiaknak a rendezvényekről, szolgáltatásokról szóló információk mellett a város működtetésével kapcsolatos tudnivalókat is eljuttatják.

A mobiltelefonnal nem rendelkező, elsősorban idősebb helyiek számára a hagyományos plasztikkártya is elérhető.
Jelenleg több mint húsz szolgáltató – elsősorban vendéglátóhely és szálláshely – nyújt kedvezményeket a kártyabirtokosoknak.
Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester kifejtette, a Mórahalomhoz hasonló méretű, 7 ezer lakosú települések között egyedülálló alkalmazás szolgáltatásait a közeljövőben tovább bővítik.
Emellett egy másik szolgáltatással is megkönnyítik a város lakóinak és látogatóinak életét: a köztereken és a fontos találkozóhelyeken ingyenes wifi-elérhetőséget biztosítanak egy uniós támogatással megvalósult, 15 ezer eurós költségvetésű beruházásnak köszönhetően. A kilenc kültéri és négy beltéri wifi-pont a városkártyához való hozzáférést is elősegíti annak


Hasonló cikkek