Vegyszermentes szépség: így óvd a kisbabádat!

Az ősz nem csupán az iskolakezdés ideje, de ilyenkor születik a hazánkban legtöbb csecsemő is. A gyermeket vállaló nők nemcsak teljesen új élethelyzettel szembesülnek a kis jövevény megérkezésével, mindemellett átalakul a testük, új kozmetikai igények merülnek fel.

A legtöbb nő a szülést megelőző kilenc hónap alatt fordul a natúrkozmetikumok felé, hiszen senki sem szeretné a méhben fejlődő kisbabát kémiai vegyszerekkel, adalékanyagokkal, mesterséges vegyületekkel szennyezni. Ahogyan átalakul a kismama életmódja (alkoholfogyasztás és cigarettázás kerülendő, előtérbe kerül az egészséges vitamindús étkezés), úgy alakul át a szépségápolási polc is a fürdőszobában, ahol megjelennek a natúrkozmetikumok.

Excess-Facial-Body-Hair

 De mire is érdemes leginkább figyelni ?

Hajfestés:
Bár ellentmondásos kutatási eredményeket olvashatunk a hajfestékek esetleges rákkeltő hatása között, talán nem nagyon kell bizonygatni, hogy az erős vegyszerek nem tesznek jót a magzat, vagy a kisbaba egészségének. Szerencsére ma már nem kell lemondanunk a szép hajról akkor sem, ha nem szeretnénk hajat festetni a hagyományos módon, hiszen léteznek természetes növényi anyagokat tartalmazó hajszínező készítmények.

Terhességi csíkok:

A leggyakoribb esztétikai probléma a terhesség, miatti hirtelen testtömeg okozta striák, csíkok megjelenése a bőrön. Kialakulásuk oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. Hátterében állhat genetikai tényező, hajlam, egészségtelen táplálkozás és a bőr szárazsága, rugalmatlansága is.

pregnant-nature cream

Ha már a terhesség korai szakaszától külön ápoljuk a has bőrét, akkor sokat tehetünk a striák kialakulása ellen. Érdemes naponta bekenni az érintett területet valamilyen gazdag krémmel vagy olajjal, így választhatjuk az argánolajat, vagy valamilyen kókuszolajas, sheavajas testápolót. Erre a problémára a Dr. Organic készítményei többféle megoldást is kínálnak.

Testápolás a szoptatás idején:

Ha szoptatunk mindig mossuk le rendesen a bőrünkről a tusfürdőt, és hagyjuk beszívódni a különböző olajakat és krémeket, hogy ne kerüljön semmi a kicsi szájába. A mell szárazra törlése után anyatejjel lehet fertőtleníteni és puhítani a bimbó környékét. Jó szolgálatot tehetnek ilyenkor az aloe verát tartalmazó készítmények, vagy a natúr olajak.

baby feed

Én magam a babázás ideje alatt fedeztem fel, hogy az egyszerű búzacsírás babaolaj mennyire jó az én bőrömnek is. Még a hideg, szeles időben kiszáradt, kivörösödött kezemre is ez a leggyorsabb és hathatós megoldás!

Képek forrásai:

http://cdn2.momjunction.com, http://celebbabylaundry.com, http://www.bebikkicsikesnagyok.hu

Cikk forrása: dr.Organic


Hasonló cikkek