Komplikált a helyzet a szlovákiai utakon a vihar miatt

A Kelet-Szlovákia északi részén található utak egy részén az erős szél és a sűrű havazás nehezíti a sofőrök dolgát.  A vihar több  fennakadást okozott országszert és a tűzoltókat is  ellátta munkával.

A rendőrség legutóbbi tájékoztatása szerint a Magas-Tátra irányába vezető utak többsége a rossz időjárás miatt nagyon rossz állapotban van.

Az erős széllökések és a hóvihar miatt azt ajánlották, ne kelljenek útra a lakosok, ha nem muszáj. 1600 méter felett akár 160-180 km/órás szél is előfordult.

Az erős szél leszakította egy üzlet tetejét is Szepesbéla központjában, a Késmárki járásban. A szél által leszakított tető veszélyeztette a gyalogosokat és az autósokat is, mivel a járda és az út felett lógott.

Tátralomnic községben egy fa esett az útra, és ugyanez történt Késmárkban is.

A Szépfalu Šuňava és Alsószépfalu (Nížna Šuňava közötti 3061 és 3062-es utat, illetve a Zártól (Ždiar) a Lenyelország felé vezető I/66-os országutat mindkét irányban lezárták tegnap.

Forrás: ujszo.com, ujszo.com

Fotó: Rendőrségi felvétel

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek