Világrekordra készül a nyíregyházi versmondó

Az egyéni versmondás világrekordját készül felállítani a költészet napján a nyíregyházi születésű Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke az egyesület művészeivel és a hozzájuk csatlakozó sztárokkal.

Lutter Imre a Szabolcsihírnek elmondta: a Magyar Rekordok hitelesítőjének közreműködésével a Költészet Napja apropóján több mint 24 órás, folyamatos versmondásba kezd.

A rekordkísérlet április 11-én 10:00 órakor indul és április 12-én 10:00 óra után zárul.

Színészek, énekesek, sportolók, előadóművészek, versmondók  egyaránt csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Fellép: Molnár Ferenc Caramel, Nagy-Kálózy Eszter, Bagi Iván, Katus Attila, Huzella Péter, Szentgyörgyi Rómeó, Jávori Ferenc Fegya, Müller Péter Sziámi, Gerendás Péter, Dolmány Attila, Patai Anna, Benedekffy Katalin, R. Kárpáti Péter, Takács Bence, a Kávészünet zenekar, Molnár György, Kiss Kata, Borbély Sándor, Vízy András és Wiegmann Alfréd,valamint pályakezdő művészek, köztük a nyírkércsi származású színész, Hajdu Tibor, a miskolci Kiss Kata, továbbá Kató Hajnalka, Pál Péter, Füleki Panka, sőt a Pécsi Pódium szavalókórusa, Krausz Mira és Horváth Máté is részt vesz a nagy versmondásban, valamint a nyírkércsi Hajdu Tibor színész.

A ceremóniamester Fittikém, a kém lesz – az influencer rádiósztár a helyszínen és a Facebookon is kommentálja majd a sokszínű és izgalmas rekordkísérletet.
Az egy teljes napon és éjszakán át tartó rendkívüli eseményen Lutter Imre 24 különböző stílusú és hangulatú blokkba gyűjti össze az általa előadott verseket, amelyek mindegyike az emberi életre reflektál: a születés, a gyermekkor, a játék, a szerelem, a barátság, a házasság, a munka, a társadalom és a közélet, a háború és a béke, az empátia, az elmúlás és a halál is egy-egy ilyen téma lesz. A program a nagy múltú és legendás Fészek Művészklubban zajlik.

A kísérlet címe: A vers 50 árnyalata. A 24 órán keresztül óránként változó, összesen 24 téma és hangulat és a csatlakozó művészek, sztárok 24 különböző, saját stílusú választott verse, dala mellett a kihívás elején egy József Attila- és a végén a centenárium jegyében egy Ady-vers hangzik majd el.
A Magyar Versmondók Egyesülete azt kéri: küldje el a kedvenc versét, akár saját írását is, aki szertné, hogy az elhangozzon az eseményen. Az esemény szlogenje: „Ugorj be egy versre!”. A 24 óra alatt várhatóan több mint 600 költemény hangzik majd el.

Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, Arany Érdemkereszttel és Wlassics Gyula-díjjal kitüntetett művész, producer, irodalomszervező, aki számos fesztivál alapító-igazgatója, és a Magyar Kultúra Lovagja.

Forrás: szabolcsihir.hu

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek