Visszaszámlálás! Nem sugároz tovább az egyetlen krími tatár televízió

Mikor sugároz legközelebb?

Megszüntette a sugárzást az egyetlen krími tatár televízió, mert nem kapta meg az orosz távközlési és médiafelügyelettől a sugárzási engedélyt – jelentette az orosz sajtó szerdán.

    A magántulajdonban lévő ATR tévé képernyőjén kedden éjfél előtt egy óra számlálta vissza a hátramaradt időt, majd a képernyő szerdán nulla órakor elsötétült.
    Elzara Iszljamova, az Atlant-SZV nevű médiavállalat vezérigazgatója

Elzara Iszljamova-Atlant-SZV médiavállalat1427636379-9506

előzőleg a krími rádiós- és televíziós műsorszóró központnak írt levelében azt kérte, hogy ideiglenesen kapcsolják le a jeladókat a sugárzási engedéllyel kapcsolatos kérdés megoldásáig.  
    Az ATR tévével együtt a krími cég tulajdonában lévő Meydan-FM és a Ligyer nevű rádiót, a Lale televíziós gyermekcsatornát is lekapcsoltatták az adóról, annak ellenére, hogy többször kérelmezték a működési engedélyt a Roszkomadzortól. A hatóság ugyanakkor nem fogadta be a papírokat arra hivatkozva, hogy hibásan töltötték ki őket.
    Az ATR-hez tartozó 15 perc nevű hírportál folytatja munkáját.
    Lenur Iszljamov üzletember, az ATR tévét, valamint a Meydan rádiót is birtokló médiavállalat tulajdonosa korábban arra panaszkodott, nyomást gyakoroltak rájuk, hogy adják el a krími tatár tévécsatornát, különben erővel veszik el tőlük. Januárban az OMON nevű orosz karhatalmi egység felügyelete alatt házkutatást tartottak a hatóságok a tévé szerkesztőségénél – írta az UNIAN ukrán hírügynökség.
    Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint Szerhij Akszjonov, az Ukrajnától tavaly március végére Oroszországhoz Krími Köztársaságként csatolt félsziget elnöke nem zárta ki, hogy a tatár tévé és rádió vezetői szándékosan hibásan adták be a szükséges dokumentumokat a Roszkomnadzornak, hogy “politikailag felfújják a tévécsatorna körüli konfliktust”. A politikus azt is kijelentette, hogy a Krímben nincs jövője az ukrán érdekek védelmének, és nem kell a lakosságot azzal áltatni, hogy a Krím valaha is visszatér Ukrajnához.
     Az alapvetően krími tatároknak szóló műsorokat készítő ATR televízió 2006 óta sugározta adásait. A tévé ugyanakkor adásidejének 60 százalékában oroszul, 5 százalékban ukránul, és csak 35 százalékában sugárzott tatár nyelven – írta az Interfax.

www.interfax.ru/russia/433448
http://www.unian.net/politics/1062175-kryimskotatarskiy-kanal-atr-prekratil-veschanie.html


Hasonló cikkek