Vízibicikliről csúszott vízbe egy kamasz

Hiába tettek meg minden a vízimentők, nem tudták megmenteni a fiatal fiút

Szomorú tragédia rázta meg csütörtökön a Balatont: információink szerint egy fiatal fiú halt meg Balatonfenyvesen.

Egy Facebook-poszt tanulsága szerint a vízibicikliről csúszott be a vízbe a fiatal, akinek életét nem tudták megmenteni a vízimentők.

Később kiderült, hogy nem halt meg: a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökét, Bagyó Sándor számolt a mentés részleteiről a Sonline.hu-nak.

– Valamivel négy óra előtt a fenyvesi strandi vízimentő arra lett figyelmes, hogy egy vízibiciklin a marás magasságában a mélyvíznél egy család hangosan segítségért kiabál. A közelben volt az evezős mentőnk katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal leriasztotta a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott – mondta Bagyó Sándor a portálnak.

Elmondta, ők a riasztástól számított 16-ik percben a helyszínen voltak és a szonárral néhány percen belül megtalálták a bajbajutottat. Majd a partra vitték, ahol hozzájuk csatlakozott a VMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. Ez a három kiemelt egység együttesen folytatta az újraélesztést és a helikopter elszállította a 15 év körüli fiatalembert Veszprémbe.

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek