Wimbledon – Fucsovics a második fordulóba jutott

Fucsovics Márton nagy csatában legyőzte a 19. helyen kiemelt Jannik Sinnert hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon, ezzel bejutott a 64 közé.

A 29 éves magyar éljátékos a nyitókörben nem számíthatott könnyű mérkőzésre a nála tíz esztendővel fiatalabb olasz ellen: Sinner 2019-ben megnyerte az U21-es világbajnokságot, tavaly negyeddöntőig menetelt a Roland Garroson, idén pedig döntőt játszott a miami ezres viadalon.
Az ATP-rangsorban jelenleg 23. teniszező a találkozó előtt 24/12-es győzelmi mutatóval rendelkezett és egy tornán diadalmaskodott. Fucsovics (48.) ebben az évben 17/12-vel állt, Sinnerrel korábban kétszer találkozott: a tavalyi ausztrál nyílt teniszbajnokságon három játszmában legyőzte őt, az olasz ugyanakkor – ugyancsak 2020-ban – Szófiában kétszettes sikerrel vágott vissza.
Harmadik csatájuk két gyors brékváltással indult, de 3:3-at követően mindketten stabilizálták adogatójátékukat. Fucsovics 6:5-ös Sinner előnynél megint bizonytalankodott a szerváinál, így játszmahátrányba került.
A második szettben 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, ezt követően azonban a nyíregyházi teniszező sorozatban három játékot nyert, ez pedig elég volt ahhoz, hogy – összesen három brékkel – 80 perc után kiegyenlítsen.
A harmadik felvonás első, valamint hetedik játékában Fucsovicsnak két-két bréklabdát is hárítania kellett, de mivel mind a négy alkalommal sikerrel járt, ő pedig 6:5-nél második fogadóesélyét kihasználta, fordított.
A negyedik játszmában ismét fogadóként teljesítettek jobban a játékosok, a magyar játékos úgy szerválhatott 5:3-nál a mérkőzésért, hogy háromszor is brékelni tudta riválisát. Mivel Sinner már nem tudott újabb fogadósikert elkönyvelni, Fucsovics nagy csatában, 3 óra 5 perces találkozón bejutott a 64 közé, ahol a cseh Jiri Vesely (72.) lesz az ellenfele.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
——–
Fucsovics Márton-Jannik Sinner (olasz, 19.) 5:7, 6:3, 7:5, 6:3

Sport | Pannon Hírnök 

Facebook 


Hasonló cikkek