Wladár: a világ legjobb úszói hazajárnak Magyarországra

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerint a világ legjobb úszói immár hazajárnak Magyarországra, ahol egy éven belül négy jelentős nemzetközi eseményt rendeztek.

Az M1 aktuális csatornán Wladár csütörtökön elmondta, a szövetségnek rendkívül sikeres éve volt a legutóbbi, és emlékeztetett, hogy a 2017-es világbajnokságra épült Duna Aréna kapcsán kimondott cél volt, hogy minél több nemzetközi eseménynek adjon otthont. A közelmúltban Magyarország a junior világbajnokságnak, illetve a rövidpályás világkupa, a FINA Bajnokok Sorozata és a FINA nyíltvízi világkupa egy-egy állomásának is otthont adott, péntektől vasárnapig pedig újabb vk-versenyre kerül sor a Duna Arénában.

“Meg tudjuk mutatni a világ úszósportjának sikerességét, a magyar úszósport megbecsültségét, és azt is, hogy ezeket a versenyeket jól meg tudjuk szervezni” – nyilatkozta Wladár, aki hangsúlyozta, legalább húsz olimpiai bajnok, illetve sok világbajnok és világcsúcstartó áll majd rajthoz a viadalon.

A magyarok között ott lesznek “a kvangdzsui vb hősei és a budapesti junior vb legjobbjai” is.
“A világsztárjaink fogják összemérni tudásukat külföldi olimpiai bajnokokkal. A tokiói olimpiáig utoljára láthatjuk őket így egyben” – mondta Wladár.
A MÚSZ elnöke túlságosan jó időeredményeket nem vár, mert az úszók még az elején járnak a felkészülési időszaknak, de arra jó lesz, hogy megtöri a monotóniát.
A jövő nyári olimpia kapcsán Wladár Sándor rendkívül bizakodó. Elárulta, a magyar versenyzők programjába nagyon sok távol-keleti edzőtábor és verseny van beiktatva. Ha minden feltételt biztosítani tud a szövetség, akkor a küldöttség három olimpiai aranyat és további érmeket szerezhet a japán fővárosban.
“Jó csapatunk van. Megvan az akarat a versenyzőkben és az edzőkben, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt a felkészülést támogassuk. Ha ez így lesz, nagyon büszkén térhetünk haza Tokióból” – közölte a sportvezető.

 


Hasonló cikkek